OM OSS

Cill är ett varumärke med det senaste strandmodet från Brasilien. Målet för oss är att förbättra strandmodet genom nyskapande samtidigt som vi värnar om de resurser vi använder. Vi hoppas kunna sprida det tropiska strandmodet från Brasilien till svenska stränder. Grundaren märket Cill är Cill Santos och kommer från Salvador i Brasilien. Hon har hämtat mycket inspiration till sin butik från hemstaden och dess stränder.

Vi ägnar mycket tid åt våra idéer och vår design, och erbjuder ett flertal handgjorda produkter som fått mycket kärlek och omsorg innan de når dig.
 

Varumärket hämtar inspiration från badmodets historia men också från dagens trender. Cill bär ett kulturarv från ursprungsbefolkningen i Amazonas och från regnskogens flora och fauna, som utgör mönster för våra plagg. Material och textiler väljs med omsorg i Brasilien med hänsyn till hållbarhet och miljövänlighet. Startpunkten för Cill i Europa är Nynäshamn som med dess surfstränder har en viss anknytning till Brasilien och Salvador de Bahia. Cill har en stil som är spontan, djärv och modernt medveten.

 
 
 

VAD STÅR VI FÖR?

prev next

Vi står för hållbarhet för både människan, djuren och miljön. Det är därifrån vår logga, delfinen, kommer ifrån.  Vi ser därför till att arbeta med miljövänliga framtidsmaterial så som bambufiber. Dessa material har blivit allt mer framträdande tack vare de utmärkta egenskaperna i bland annat komfort samt att det är biologiskt och bakteriologiskt nedbrytbara. Som en form av cellulosafiber så framställs bl.a. bambufiber genom en högteknologisk och miljövänlig process. Råvaran bambu väljs och odlas i de regioner där de allra bästa möjligheterna finns så att det hålls i ett bra skick som sed an bearbetas och blir till textilfibrer


Vi på Cill gör vårt bästa för att använda våra resurser på ett så smart och hållbart sätt som möjligt.